You are here
Home > Europe Football News > FC Utrecht strikt weer talent van Ajax: 'Hij is een zeer getalenteerde speler'

FC Utrecht strikt weer talent van Ajax: 'Hij is een zeer getalenteerde speler'


FC Utrecht heeft zich opnieuw versterkt met een jeugdspeler van Ajax. Samir Ben Sallam (16) maakt de overstap naar de Domstad en sluit aan bij de beloftenploeg.

Ben Sallam liep sinds zijn zevende rond bij Ajax, waar hij begon in de F1. Tot en met oktober was hij actief voor Ajax O17. De vleugelspeler beschikt over een Nederlands en Marokkaans paspoort. Bij Utrecht gaat hij deel uitmaken van de selectie van Jong FC Utrecht, maar Ben Sallam mag ook uitkomen voor FC Utrecht O19.

“Samir is een zeer getalenteerde speler. Hij is creatief, tweebenig en technisch zeer vaardig”, reageert directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubsite. “Samir is een speler die het spel verdeelt en anderen beter laat spelen.”

Hoofd opleidingen Jelle Goes is blij met de komst van Ben Sallam. “Het feit dat hij op zestienjarige leeftijd al bij de selectie van Jong FC Utrecht aansluit, zegt genoeg over zijn kwaliteiten en potentieel. Dat hij ook voor FC Utrecht O19 wedstrijden kan spelen, kan voor dat elftal een absolute pré zijn.”

FC Utrecht versterkte zich eerder al met Giovanni de la Vega van Ajax.

Lees ook: ‘Utrecht haalt bij Ajax vertrokken duo op; Amsterdammers krijgen vergoeding’Source link

Leave a Reply

Top